Mondom a magamét - MSZP KALOCSA

Mondom a magamét

Mondom a magamét....

Álságosnak tartom azt a vélekedést egyes önkormányzati tisztségviselők, képviselők (polgármester), képviselőjelöltek részéről, hogy  független vagyok és csak Kalocsa érdekeit tartom a legfontosabbnak!

Egy pillanatig sem biztos, hogy a regnáló hatalom érdeke egyezik a helyi önkormányzat, a város, az itt élő polgárok valamint az egyén érdekével!

A kormány érdeke pl. az oktatási intézmények összevonása, tankerületek létrehozása, ezzel szöges ellentétben van az itt élő gyermekes családok,  a város érdekével.

A " rabszolgatörvény"  életbelépése (ami eléggé sajátságos módon került elfogadásra) nyilván nem a munkavállalók érdekeit szolgálja.

Nagyon egyetértettem azzal, hogy a képviselő testület soron kívül napirendre vette ezt a javaslatot, amit dr. Angeli képviselőasszony nyújtott be. Azon nem csodálkoztam, hogy Simon Zoltán képviselő a helyi Fidesz elnök felmondta a kötelező NER-es mantrát. Ez van! A szavazás azonban több furcsaságot, ellentmondást hozott. Az előzményekről most ne szóljak. Máskor látható és láthatatlan egyeztetések vannak a testületen belül. Csak például az Országgyűlési választás előttire gondolok: 11 fő megszavazta a polgármester javaslatát, aminek következtében a listán bejutott képviselő párttagságáról és párttisztségéről való lemondását eredményezte, az már más kérdés, a felszólítás ellenére sem adta vissza képviselői mandátumát. Másik két képviselő pedig a baloldal hathatós támogatásával jutott egyéni mandátumhoz. Érdekes módon, most tartózkodtak így a beterjesztett javaslat elvetésre került!

Kinek az érdekeit képviselik Ők? Polgármester Úr miért nem segítette Őket a javaslat értelmezéséhez, az "igen" gomb meg nyomásához, ha már Ő igent nyomott? Most akkor kinek az "ÉRDEKEIT"  vették figyelembe? Megmondom: a regnáló hatalom, a  kormány végeredményben a NER érdekeit, mi megfeleltünk, kérjük a buksink megsimogatását!

Újabb kérdés, mit is kaptunk a mostani kormánytól, mennyi segítséget nyújtott a volt Képviselő úr (mellesleg a város díszpolgára) illetve a jelenlegi? Csak az ígérgetés, amivel már tele a padlás! Sorolhatnám, de csak párat: Dunapataj- Foktő út felújítás, Duna-híd, 51-es út, Bölcsőde, kórház, stb. Minden csak ígéret, majd 2020-ra, 2032-re meg majd valamikor!!!???

Cserháti Ákos