Rendkívüli képviselő-testületi ülés 2017. május 23. kedd - MSZP KALOCSA

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rendkívüli képviselő-testületi ülés 2017. május 23. kedd

A Városházáról jelentjük:

 
Rendkívüli képviselő-testületi ülés 2017. 05. 23. kedd


Egyetlen napirendet tárgyalt a testület, a „Kalocsai óvodák fejlesztése” című pályázat módosítását.

 
Előzmények:

 
A 2017. április 27-ei testületi ülésen a képviselők úgy döntöttek, hogy - az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás kapcsán – a Bem apó utcai tagóvoda felújítására pályázzon önkormányzatunk. Előzetesen három óvoda is szóba került, a Bem apó utcai óvodán kívül a Zöldfa utcai és a Csokonai utcai óvodák is. A pályázatban elnyerhető támogatási összeg azonban a B
em apó utcai tagóvoda belső fejlesztésére nyújt fedezetet.
 
 
A beruházás során felújításra kerülhetnek a csoportszobákhoz tartozó vizesblokk, az öltöző, a közlekedő és a vegyes használatú helyiségek. Korszerűsíthetik a magastetős épületrészek tetőszerkezetét, ami a magas tető szükség szerinti szerkezeti anyagcseréjét, héjalásának és bádogos szerkezetének cseréjét jelenti.
 
 
Az elnyerhető támogatási összeg 30 millió forint, intenzitása 85%-os. Így a beruházás teljes körű megvalósításához saját erő biztosítása szükséges. A pályázat május 2-ai dátummal került benyújtásra.
 
 
2017. május 23-ai képviselő-testületi ülés:
 
Hiánypótlás a pályázatoknál gyakran előfordul, ez semmiben sem veszélyezteti a nyerési esélyeket. A lényeg, hogy a hiánypótlásra felszólításnak adott határidőig eleget tegyünk. E pályázat esetében azt kifogásolták, hogy a saját erő összegét két költségvetési év terhére határozta meg a testület, nem pedig egy évre (a pályázat benyújtásának évére) vonatkozóan. Ezért az ülésen a saját forrás összegét (5.294.115.- Ft) a 2017. évi költségvetés terhére biztosította a képviselő-testület.
 
 
A beérkezett pályázatok támogatásáról szóló döntés határideje 2017. július 17, forráshiány esetén a második körös döntésre 2017. október 16-ig kerülhet sor. A Bem apó utcai tagóvoda felújításának befejezési határideje 2018. december 31. A tervek szerint a kivitelezést is a 2018-as évre valószínűsíthetjük.
 
                                                                                                                                 AG

__________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz