Hiller az mszp nem ugrik - MSZP KALOCSA

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hiller az mszp nem ugrik

Hiller István: az MSZP nem ugrik, lépeget

Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: pártja új internetes kampánya az elmúlt napokig több mint 1 millió 600 ezer embert ért el, ami kétszerese a szocialisták táborának. Hangsúlyozta: az MSZP-nek egy olyan közép-európai szociáldemokrata párttá kell válnia, amely egyszerre képes nemzetben és Európában gondolkodni.
Növelheti az MSZP támogatottságát, ha árnyékkormányt hoz létre, vagyis a különböző témákat egy-egy ember jeleníti meg nyilvánosan a választás előtti időszakban - mondta Hiller István. A szocialisták választmányának elnöke hozzátette, egy ilyen testület felállítása szerinte leghamarabb ősszel lenne célszerű.
Az MSZP nem tudja felvenni a versenyt a kormány, és a Jobbik kampányainak méreteivel, mert nem rendelkezik hozzá elegendő forrással – mondta Hiller István. Az MSZP választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában először beszélt arról is, a szocialisták új internetes kampánya hány embert ért el.
Mint mondta: pártja új internetes kampánya az elmúlt napokig több mint 1 millió 600 ezer embert ért el, ami kétszerese a szocialisták táborának. Ez nem jelenti a szavazók számának megduplázódását, csak annyit, hogy elérték a passzív, a szocialistáktól esetleg korábban elfordult választókat is – mondta Hiller István.
Hozzátette: szerinte ilyen lépésekkel lehet megalapozni a támogatottság növelését, "mert a mi esetünkben ugrás nincs, lépések vannak".
Egy párt kormányzóképessége a tartalmi mondanivaló és a személyi megjelenítés együttese – mondta a szocialista politikus, hozzátéve, fontos, hogy legyen világos, érthető és egyértelmű program, és olyan emberek, akik ezt meg tudják jeleníteni – vagyis Hiller István egy – úgynevezett – árnyékkormány felállításának hasznáról és lehetőségéről is beszélt.
Az első feladat azonban a hivatalos miniszterelnök - jelölt állítás, amiről a végső szót a párt kongresszusa mondhatja ki – mondta Hiller István, az MSZP választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
Arról is beszélt, hogy a májusi kongresszus elé kerülnek az MSZP nemzetpolitikai elképzelései, amelyek nem egy választásra szólnak, hanem a párt, politikai hitvallása lesz – monda Hiller István. Az MSZP választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, azt szeretné, ha a párt folyamatos változáson esne át.
Hiller István szerint - az MSZP-nek egy olyan közép-európai szociáldemokrata párttá kell válnia, amely képes nemzetben és Európában egyszerre gondolkodni.
A szocialisták választmányának elnöke azt is mondta, hogy a demokratikus oldalon valamifajta tömbesítésnek meg kell jelennie, felvállalva a szociáldemokrata, liberális vagy más irányokat, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a választások előtt vagy után történhet-e ez meg.
Hiller István jelezte, az országos választmány, mint a stratégia alkotás központi intézménye, olyan kabineteket hozott létre neves gondolkodókkal, akik a párt jövőbeli irányának meghatározásán dolgoznak. Az országos választmány elé került másfél hónappal ezelőtt az általuk készített írásos javaslat, amelyet a testület elfogadott.
Ez jövő hónapban a kongresszus elé kerül – mondta Hiller István, az MSZP választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
Forrás: InfoRádió

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz