Együttműködni bárkivel - MSZP KALOCSA

Együttműködni bárkivel

Együttműködni bárkivel?

Jó néhány napja foglalkoztat, milyen céllal és kikkel köt egy párt választási szövetséget? Kiket vállal fel, és kikhez társulva adja nevét az együttműködés érdekében? Jó-jó, egyesek az ördöggel is szövetkeznek, csakhogy hatalmuk megmaradjon, de ennek ára van. Nem kicsit, nagyon meg kellene nézni, kikkel azonosítanak egy pártot.

2 millió! Egyes mérések szerint ennyi a fidesz szavazóbázisa. A szemükben ők nem emberek, csak szavazatok. A szavazatok azonban elkezdtek pislogni, lassan látni is fognak, meg hallani is, és akkor mi lesz azzal a 2 millióval? Szóval, bárki jó a fidesznek, csak elég gyakran és egyre hangosabban mondogassa, hány szavazót képes produkálni.

A fidesz választási - együttműködési megállapodást kötött Farkas Flóriánnal. Igen, azzal a Farkas Flóriánnal, aki

-          a miniszterelnök roma ügyi megbízottja,

-          nem tud elszámolni 1,6 milliárd forinttal, OV mégsem engedi el a kezét,

-          azt állítja, hogy a Híd a munka világába program szabálytalanságai csekély súlyúak, miközben felszámolják a roma foglalkoztatási programot az EU-s pénzek körüli kétes költések miatt,

-          hűtőjét majd félmilliárd forintért töltötték fel,

-          először egyetemi diplomát kreált magának, majd azt a bizonyos végzettséget érettségire változtatta. Az igazság azonban az, hogy nincs se diploma, se érettségi, a nyolc általánost is - 20 évesen - a börtönben fejezte be,

-          1998-ban eljárási kegyelmet kapott sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt, így mentesülve a bírósági tárgyalás alól.

Lassan egy hete hivatalos a Lungo Drom szövetsége a fidesszel, pedig azt hitte minden józan gondolkodású politikus, hogy OV nem meri többé felvállalni Farkast. Kövér László választmányi elnök azonban aláírta a megállapodást a roma érdekvédelmi szervezettel. A 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választásokon kívánnak együttműködni.

„Tolvajszövetség” – mondják MSZP-s politikusok, utalva Farkas Flórián folyamatban lévő büntetőügyeire: hivatali visszaélés, költségvetési csalás, közokirat-hamisítás, ill. hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak ellene.